Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ung pojke åtalas för grov misshandel

Pojken i 15-årsåldern tog ett grepp runt flickans hals och sa åt henne att visa brösten. Därefter slog han henne i huvudet. Nu åtalas han bland annat för grov misshandel.

Händelsen inträffade på en ort i Varbergs kommun i början av juni i år. Flickan, som nyss hade slutat skolan, satt på en bänk och väntade på bussen när pojken kom fram. Han hälsade först och satte sig sedan på bänken mittemot – innan han plötsligt anföll.

Flickan har berättat att pojken tog ett grepp runt hennes hals. Han sa åt henne att visa brösten och slog henne därefter flera gånger i huvudet. Flickan lyckades emellertid slita sig och kunde springa från platsen. I flykten tappade hon sin surfplatta, som pojken då stampade sönder.

Flickan kände igen pojken och kunde peka ut honom för polisen.

Pojken har i förhör berättat att attacken var planerad. Han hade bestämt sig för att ge sig på en kvinna, men att det just blev den här flickan var en ren slump. Hon befann sig på fel plats.

Pojken hävdar att han inte minns händelsen särskilt väl men han kan ändå berätta att han tog ett strupgrepp samt att han utdelade flera slag, dock med öppen han.

Flickan ådrog sig inga allvarliga skador vid misshandeln, men hon har mått dåligt efteråt.

"Jag får liksom lära mig att leva med det", har hon sagt i förhör.

Pojken är misstänkt för grov misshandel, sexuellt ofredande och skadegörelse.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här