Under helgen kan människor som bor och vistas i närheten av Ringhals höra flera höga smällar. Vattenfall meddelar att det är en del av ett planerat underhållsarbete och att människor inte behöver vara oroliga.
Under helgen kan människor som bor och vistas i närheten av Ringhals höra flera höga smällar. Vattenfall meddelar att det är en del av ett planerat underhållsarbete och att människor inte behöver vara oroliga. Bild: Håkan Johansson

Underhållsarbete pågår på Ringhals - varnar för smällar

Under helgen kommer ett planerat underhållsarbete pågår på Ringhals. Under tiden arbetet pågår kan det komma att höras höga smällar från kärnkraftverket.

ANNONS

Under perioden den 5-9 juni pågår ett planerat underhållsarbete på Ringhals. Nya ledningar ska dra och det yttre ställverket ska moderniseras för att öka leveranssäkerheten till stamnätet. I samband med arbetet kommer det att genomföras sprängningar, vars ljud kan komma att höras av människor som vistas i närheten.

– Vi vill förbereda våra medarbetare och närboende som kan tänkas märka av ljudet eller vibrationerna, så att det inte kommer som en överraskning, säger projektledare Mattias Gullström, i ett pressmeddelande.

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Hallands Nyheter” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS