Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades på måndagen till Ica Hajen efter att det börjat brinna inne i lokalen. Bild: Olof Svahn

Två yngre män anhållna för mordbrand

På måndagseftermiddagen bröt en brand ut inne på Ica Hajen men tack vare ett rådigt ingripande från personalen kunde elden släckas. Nu meddelar polisen att två män har anhållits misstänkta för mordbrand.

Branden på Ica Hajen, som enligt uppgift ska ha startat i chipshyllan, släcktes ganska snabbt av Filip Andersson, butikens ägare Magnus Anderssons son, och tre andra kollegor.

Det råder fortfarande oklarheter om hur branden har uppstått men polisen inledde ganska snart en förundersökning om grov mordbrand och efterlyste vittnen till händelsen. Något som gav resultat, sent på måndagskvällen hämtades två yngre män in av polis för förhör.

Stationsbefälet på polisen i Varberg säger att de två männen nu sitter anhållna skäligen misstänkta för grov mordbrand.

Ärendet ligger för närvarande hos utredningsjouren men än så länge är polisen förtegen kring de två misstänkta männen och hur polisen hittade dem.

– Vi har precis påbörjat utredningen och vi måste få jobba lite ostört innan vi har mer information om det hela. De här två anhölls sent i går kväll och det har hållits inledande förhör och vi ska hålla ytterligare förhör under dagen. Och vi ska även höra vitten till händelsen men jag vill inte gå in på vad som har sagts i de inledande förhören, säger Gustav Bengtsson på utredningsjouren i Halland.

LÄS MER: Ica Hajen utrymt efter brand