Två unga män häktade för mordförsök

Bakom stängda dörrar häktades i dag två unga män, 17 och 18 år gamla, som på sannolika skäl misstänkta för mordförsök. Detta efter att en man blivit grovt misshandlad på Skräddaregatan i Tvååker.

ANNONS
|

De två unga männen som båda är tidigare kända av polisen greps på måndagsförmiddagen. De var enligt polisen vittnesuppgifter från platsen som ledde fram till gripandet.

Sent på natten mellan söndag och måndag blev en man i 45-årsåldern grovt misshandlad och slagen i huvudet med ett tillhygge på Skräddaregatan i Tvååker. Detta efter att han konfronterat några personer som förde oväsen utanför hans bostad.

Polisen rubricerade inledningsvis ärendet som grov misshandel, en rubricering som senare ändrades till mordförsök. Offret vårdades inledningsvis på intensivvårdavdelning för sina skador som då betecknades som allvarliga men har senare kunnat flyttas till vanlig vårdavdelning.

ANNONS

På grund av förundersökningssekretessen och de misstänktas unga ålder skedde häktningsförhandlingarna bakom stängda dörrar. Efter tingsrättens överläggningar står det dock klart att de båda männen häktas på sannolika skäl misstänkta för mordförsök.

17-åringens försvaras av advokat Göran Ruthberg som till tidningen säger:

– Jag kan inte gå in närmare på vad som sas under förhandlingarna mer än att min klient förnekar alla anklagelser som riktats mot honom.

18-åringen försvaras av advokat Claes Kennedy. Även han säger att hans klient förnekar brott.

Tidningen har också sökt åklagare Eva-Lotta Svahn för en kommentar.

LÄS MER:Man grovt misshandlad i Tvååker

LÄS MER:Grova misshandeln i Tvååker utreds nu som mordförsök

ANNONS