Tingsrätten i Varberg, Varbergs tingsrätt
Tingsrätten i Varberg, Varbergs tingsrätt Bild: Annika Karlbom

Två män döms för skadegörelse på Varbergs golfhotell

I mitten av oktober föra året vaknade gäster på Varbergs golfhotell av en serie höga smällar. Två män hade tagit sig in i lokalen och bland annat kastat en brandsläckare genom en fönsterruta.

ANNONS
|

Männen, som är 17 och 19 år gamla, ska också ha slagit sönder blomkrukor och stulit alkohol. Ett vittne som bodde på hotellet såg dem och larmade polisen.

I förhör har männen själva berättat att de blivit bjudna till en fest av två tjejer som de inte kände. De säger att de blev fulla och inte kommer ihåg att de slagit sönder rutan, men polisen har hittat en av männens fingeravtryck på brandsläckaren.

Varbergs tingsrätt dömer båda männen för skadegörelse. De döms dessutom för olaga intrång eftersom uppgifterna om hur de kommit in i lokalen bedöms vara för vaga. Det har varit tydligt för männen att lokalen inte var öppen för allmänheten, bedömer tingsrätten. Vidare döms 19-åringen också för brott mot knivlagen.

ANNONS

Den yngre döms till 30 timmars ungdomstjänst och den äldre till 50 dagsböter. De ska också tillsammans betala drygt 8400 kronor i skadestånd till golfklubben.

ANNONS