Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två gripna efter biljakt längs E6

När en polispatrull skulle kontrollera en bil på en länsväg i närheten av kärnkraftverket Ringhals vägrade bilen stanna. En polisjakt inleddes då i hög hastighet längs E6 söder om Varberg.

Det var strax efter klockan 21 under fredagskvällen som en polispatrull försökte kontrollera en personbil på en mindre väg i närheten av kärnkraftverket Ringhals utanför Varberg. Men bilen ville inte stanna.

– Den bilen vägrar stanna och det blir ett förföljande i området som sedan leder ut på E6 i hög hastighet, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Polisjakten går längs med E6 i riktning mot Falkenberg innan bilen plötsligt kör åt sidan och stannar. Två personer hoppar ur bilen och springer från platsen.

– De springer och korsar motorvägen, men blir snabbt upphunna av poliserna på plats, säger Morten Gunneng.

De två personerna, en man i 25-årsåldern och en man i 18-årsåldern, misstänks nu för drograttfylleri, olovlig körning och vårdslöshet i trafik. I nuläget är det oklart vem som körde bilen.

– De tog på sig samma brott. Så båda två är misstänkta för samma brott, så nu tar man blod på båda så vi får bevisning, säger Morten Gunneng.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här