Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Tvååkersrevyn gör comeback - i mindre format

På 70-talet blomstrade revyscenen i Tvååker. Nu är det åter igen dags att skaka liv i det lilla samhällets underhållningsscen.

Det officiella namnet är ”Lilla Tvååkersrevyn”, men Lars-Göran Andersson funderar på om det går att lägga till en twist i titeln.
– Mitt förslag är ”Lilla Tvååkersrevyn - kommer Ernst?”. Så får vi se om Ernst Kirchsteiger dyker upp eller inte, det kommer säkert dra mycket folk.
Han har skrivit majoriteten av sketcherna och texten till musiken kommer från honom, Edvin Nilsson och Britt Nilsson. Hon jobbar på ungdomsgården i Tvååker och är den som står bakom initiativet till revyn, håller i logistiken samt regisserar skådespelarna. Genom sitt jobb har hon arrangerat friluftsteater i Lindberga och det var där idén föddes.
– Jag har länge tänkt att det vore roligt att göra något liknande här. Revyn var ju väldigt stor i Tvååker under 60, 70 och 80-talet och det skulle vara kul att fånga upp det gamla igen, säger hon.

Tvååker som revycentrum
Ja, för innan Falkenberg tog över som Hallands revycentrum så var det till Tvååker man under många år tog sig för att gå och se revy. Den som skrev allt material på den tiden var Lars-Göran Anderssons pappa - Karl-Olof Andersson.
– Han var ju den stora revykungen på den tiden, säger Britt Nilsson.
– Pappa var väldigt engagerad men själv har jag aldrig stått på scen. Nu hade jag bara tänkt att skriva, men det var kort om folk så jag fick ställa upp. Men det är kul och väldigt lockande att pröva på något nytt, säger Lars-Göran Andersson.

”Lilla Tvååkersrevyn” kommer bjuda på sketcher blandat med musik. Förutom Britt Nilsson och Lars-Göran Andersson deltar sju ungdomar från trakten som skådespelare och musiker. Sketcherna handlar bland annat om vad som skrivs i facebookgruppen ”Händer i Tvååker” och framgångarna för Tvååkers IF.
– Men vi kommer inte häckla kommunpolitiker eller liknande. På så sätt är det en snäll revy och jag tror att det finns ett ganska stort intresse för att komma och titta, säger Britt Nilsson.
Revyn är gratis att gå och se, men för den som vill är det frivilligt att bidra med en slant säger Britt Nilsson.
– Vi är ju inga proffs direkt.
Blir det en årlig återkommande revy?
– Jag skulle gärna vilja det, men det behöver inte alltid vara jag som håller i trådarna.

Några av det äldre gardet, som var med under Tvååkersrevyns storhetstid, är förutom Karl-Olof Andersson även Marita Widarsson, Jan-Erik Johansson, och Martin Andersson.
– Det är jätteroligt att de sätter upp en ny revy. Det är ju bland det roligaste man gjort i livet, att ladda inför föreställningen när kön ringlade utanför, säger Jan-Erik Johansson.
– Ja, det var fullsatt varje gång. Men nu är det dags för de yngre att ta över, säger Marita Widarsson.
”Lilla Tvååkersrevyn” spelar två föreställningar den 4 mars på Medborgarhuset i Tvååker.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten. 

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här