Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Här firar förra årets vinnare av Årets kock, Martin Moses, sin seger. Kanske kan Marcus Bremdahl nå lika långt. Bild: Pontus Lundahl/TT

Tvååkersbo vidare i Årets kock

Marcus Bremdahl, ursprungligen från Tvååker, är en av 24 kockar som tagit sig vidare i tävlingen Årets kock 2020.

Under måndagen gjordes den första uttagningen till Årets kock 2020. Juryn med ordförande Tommy Myllymäki i spetsen utsåg totalt 24 bidrag som tog sig vidare av totalt 68 ansökningar.

Bland dem fanns Marcus Bremdahl som arbetar som kökschef på Konstnärsbaren i Stockholm. Han är ursprungligen från Tvååker och har tidigare varit coach för juniorkocklandslaget.

De 24 kockarna har tagit sig vidare till kvaltävlingen som avgörs den 9-10 juni på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Finalen sker i september.

"Det har varit många kvalificerade ansökningar i år och en svår uppgift att välja ut de 24 bästa bidragen. Det märks att nivån har höjts jämfört med föregående år. Årets Kock är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling så det är roligt att se att så många bidrag håller en hög gastronomisk nivå", säger Tommy Myllymäki, juryordförande i Årets Kock 2020 i ett pressmeddelande.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här