Tvååker har tur i Triss

Två Tvååkersbor har skrapat fram 100 000 kronor på Triss i morgonteve - under samma vecka. – Det är häftigt! Det är kul att folk i en liten by vinner pengar i stället för folk i storstäder, säger Andreas Verdin.

ANNONS
|

20-åringen åkte till Stockholm med sina föräldrar och sin syster och tisdagen den 27 juni skrapade han fram vinsten.

–Det var väldigt roligt, men nervöst, säger Andreas Verdin om sin medverkan i tv-programmet.

Lotten som gav honom en vinst på 100 000 kronor var den första han någonsin köpt.

–Först trodde jag att jag vunnit 60 kronor, men min polare sa att jag borde kolla på baksidan. Nu har jag råd att köpa en bas. Resten ska ja spara tills att jag ska flytta hemifrån, berättar han.

Tisdagen veckan efter (den 4 juli) var det dags för nästa Tvååkersbo att framträda i direktsänd teve.

ANNONS

–Jag tyckte att jag var värd något extra på alla hjärtans dag så jag köpte tre lotter. Men så la jag dem i plånboken och sedan glömde jag bort dem. Men en dag när jag var på väg till Ånarp i Halmstad passade jag på att skrapa dem på motet i Falkenberg, berättar Karl-Erik Stensson, som har drivit en mjölkgård en bit öster om samhället.

74-åringen sålde sin mjölkgård för några år sedan, men bor fortfarande kvar i sitt barndomshem. Under dagarna sköter han om sin stora trädgård, bygger växthus och syltar och saftar.

–Madeira kan bli ett resmål. Jag är intresserad av växter och natur och som mjölkbonde har jag varit väldigt bunden och har inte kommit iväg på resor.

Han tillägger:

–Jag återkommer gärna och skrapar Triss fler gånger.

Vill du ha fler nyheter och inte missa vad som händer i Varberg och Falkenberg? Följ oss på Facebook, Twitter och Instagram för att ta del av alla nyheter.Ladda också ner vår app så att du aldrig missar senaste nytt från HN-land. Appen finns att ladda ner till både iphone och android.

ANNONS