Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Vad kan jag göra med mina barn?” är en vanlig fråga på Turistinformationen när stranden inte lockar. Spööökitetsparken är ett vanligt tips, menar Mia Carlsson, ansvarig för Turistinformationen. ”Jösses vad den är välanvänd”. BILD: Linda Glendell

Turismproffsens tips för regniga dagar

Fiske i bokskogen eller studsmatta inomhus. Vad gör vi i sommar när det regnar?

I år har Turistinformationen erbjudit unga sommarjobbare på alla boendeanläggningar och inom Varberg Handel en dags genomgång i värdskap . Det handlar om tips och trix för dagar då strandliv inte är ett alternativ.

– Är det dåligt väder är det ju inte helt uppenbart vad man ska göra eftersom man kanske hade tänkt ligga på badstranden, säger Mia Carlsson, ansvarig för Turistinformationen.

– Ofta kommer de (turisterna) inte hela vägen in till oss och frågar utan går till receptionen där de bor. Där jobbar ofta en ung människa som inte har hunnit med att besöka så mycket eller som kanske inte är från Varberg, menar hon.

Därav behovet av utbildning om vilka besöksmål som finns. Och vem de passar för.

– Det har inte varit den klassiska supersommaren som svensken vill ha men vädret har egentligen inte varit så dåligt, utan utmärkt för att bege sig ut för att besöka olika besöksmål.
Varbergs fästning som är det största besöksmålet, är något alla medarbetare bör känna till väl, menar Mia Carlsson.

– Många varbergare har inte varit på fästningen sedan skoltiden men en vandring där uppe skulle jag rekommendera. De har sexton olika vandringar där.

Vilket är ditt bästa tips?
– Jag gillar Dagsås bokskogar, där man kan vandra, fiska och åka runt på alla småställen i närheten. Jag tycker inte att det gör något att det regnar lite men jag är ju en sån som har regnkläder. Länsstyrelsens guidade vandringar verkar folk nöjda med. Sedan är Öströö fårfarm ett superställe om man ser till besöksnäringen. Du kan göra något, äta och handla, har du de tre benen, har du mycket.

Och bra tips för den som vill vara inomhus?
– Väldigt många barn är förtjusta i att hoppa och Bouncecamp i Träslövsläge är inomhus. Bruket finns med både lekland och bowling. Naturum har bra barnaktiviteter också för yngre barn, där kan man absolut vara ett par timmar en regnig dag. Är barnen nöjda är föräldrarna ofta det också.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här