Turerna kring djurkrematoriet fortsätter

Nu har grannarna återigen chans att tycka till om det planerade djurkrematoriet i Nackhälle.

ANNONS
|

2014 ansökte företaget Häst- och smådjurskremering i Väst om tillstånd för en kremeringsanläggning för djur på en gård i Nackhälle. De ville uppföra en 242 kvadratmeter stor byggnad för att kremera hästar och sällskapsdjur.

Planerna mötte motstånd från grannarna som var oroliga för lukt och oljud samt ett ökat trafiktryck. Trots det gav länsstyrelsen anläggningen tillstånd med hänvisning till att det råder brist på förbränningsanläggningar. Tillståndet innebär att de får bränna högst 1500 ton hela djurkroppar varje år, vilket motsvarar runt 3 000 hästar. Grannarna överklagade beslutet till Mark- och miljödomstolen men fick avslag.

Nu har företaget ansökt om bygglov vilket betyder att ärendet ligger på kommunens bord. Förra veckan togs det upp på byggnadsnämndens möte men politikerna ville att förvaltningen ska samla in synpunkter från grannarna innan de tar ett beslut. Nu har de närboende två veckor på sig att komma med åsikter. Ärendet avgörs förmodligen i byggnadsnämnden i slutet av oktober.

ANNONS

2013 stoppades ett bygge av ett djurkrematorium i Träslöv efter att ett femtiotal grannar klagat. Också de hänvisade till störningar i form av rök och lukt.

ANNONS