Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/9

Tur med vädret – för surfsugna

Nere i Apelviken var det full rulle under lördagen när Surfers Day anordnades. Många hittade dit trots blåsten – eller kanske just därför.

Den som önskade sig en solig, stilla lördag blev kanske inte helt nöjd med vädret. För alla som hade siktet inställt på Apelvikens aktiviteter blåste vindarna däremot helt rätt. Kitesurfare, vågsurfare och folk som paddlade på surfbrädor med olika kunskapsnivåer fyllde viken både på land och i vattnet. För nionde året i rad arrangerades en heldag i regi av Surfers Paradise med många sporter att prova på, alldeles gratis. 

Uppe vid vägen skejtades det på en ramp och på tillfälliga hinder i form av utställda lastpallar. Längs sandstigen ner till havet stod många tält där det gick att göra allt från prickkastning till balansgång på ett uppspänt rep. Nere på stranden vimlade det av folk som umgicks, åt picknick eller torkade av sig efter en vända i vattnet. Men den här dagen var det havet med vittoppiga vågor som stod i centrum. Inom orangea bojar hjälpte instruktörer de som ville prova på att surfa samtidigt som mer erfarna kitesurfare flög förbi och prydde den grå himlen med färgglada drakar.

Dessutom var det tävlingsdags i flera grenar med skateboard på land och skimboard som så väl stående som liggande paddling med surfbräda. Jennifer Nordström stod på stranden med en gul nummerlapp över våtdräkten och skulle vara med och tävla för första gången. 
– Det verkar sjukt kul. Och det är så roligt när det händer något i Varberg, säger hon. 

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här