Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/29

Tufft gäng hängav sig åt träning

En hel dag i träningens tecken. Det var vad som erbjöds när Åkulla outdoor resort arrangerade Outdoor training day på söndagen. HN:s reporter hängde med så gott det gick på det inledande styrkepasset.

Det var en laddad grupp på cirka 20 personer i färgglada träningskläder som samlades på söndagsförmiddagen. De såg alla fram emot en inspirerande dag i träningens tecken. Åldrarna var blandade, men de träningssugna var uteslutande kvinnor.

Förutom då HN:s reporter som hade sett fram emot en joggingtur i bokskogarna. På grund av det fina vädret så hade programmet dock skrivits om och dagen inleddes istället med ett HIIT-pass (High-intensity-intervall-training).

LÄS MER: Ännu en helg med massor av folk ute i naturen

– Det är ett tufft pass. Det blir det när man gör såpass komplexa övningar och gör många repetitioner. Även om det bara är kroppsvikt så blir det tufft, sa My Larsson som höll i passet och till vardags arbetar på Atletica.

Träning ska vara jobbigt

Och tufft var det. Redan efter den första delen av det fyrtiofem minuter långa passet så var armarna skakiga och benen stumma. I alla fall på HN:s reporter. Övriga deltagare tog det hela med mer ro.

– Det är meningen att det ska vara jobbigt. Det var precis vad vi hade tänkt oss, sa Monica Svahn som var på plats tillsammans med träningskompisen Ann Karin Lewstam.

– Det var jobbigt men väldigt kul, sa hon.

Laddar inför bandysäsongen

Två andra som också kommit tillsammans var Evelina Vikingsson och Karin Sahlén.

– Det är en ren slump att vi är här. Vi anmälda oss i torsdags. Jag tycker om löpning. Men gillar också att variera träningen överlag, sa Evelina Vikingsson.

Just nu har träningen fokus på den kommande bandysäsongen. För de båda spelar i Sunvära SK.

– Vi har första träningsmatchen för säsongen nästa lördag, sa Karin Sahlén.

De var båda nöjda med det första träningspasset och såg fram emot resten av dagen. För HIIT-passet var egentligen bara uppvärmningen. Innan dagen är över ska ytterligare tre pass ha genomförts: ett outdoorpass i bokskogarna, ett styrkepass i utegymmet och avslutningsvis ett yogapass.

En imponerande mängd träning tänker reportern som känner sig ganska sliten tillbaka vid skrivbordet.

Ett koncept som har kommit för att stanna

Det var andra gången som en outdoor traning day arrangerades. Den första gången var i maj. Och även den gången var det fullbokat. Nu blir det inga fler tillfällen i år. Men evenemanget kommer att komma tillbaka till våren.

– Jag vill gärna värna det lokala. Förra gången samarbetade vi med Actic och Friskvågen. Denna gången var det Atletica och Kajplats Balans. Vem det blir nästa gång får vi se, sa Anna Munter, som tillsammans med familjen driver Åkulla outdoor resort.

Hon tycker inte att man ska vara rädd för att prova på en hel träningsdag.

– Du kan vara helt otränad. Men det gäller att lyssna på dig själv och anpassa träningen efter dina egna förutsättningar, sa Anna Munter.

LÄS MER: Här är familjen som ska dubbla omsättningen på Åkulla

LÄS MER: Så går det för nysatsningarna

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här