Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Trots larmen – ingen padelkris i Varberg

På många håll i landet har padelbranschen märkt av att de senaste årens boom börjar avta men så är det inte i Varberg.
– Jag kan inte säga att vi är oroliga, säger Petter Neldemo som är delägare i PON Active Padelcenter i Veddige.

Efter en tid av pandemi är vardagen tillbaka inom många idrotter med publik på läktarna, återupptagna träningar och turneringar, och så vidare. Men för padeln är det ingen skillnad eftersom hallarna inte omfattades av restriktionerna utan kunde köra på som vanligt.

– Man kan inte jämföra hur det är inom padeln nu med hur det var då. Under pandemin fanns det ingen konkurrens med andra sporter, säger Petter Neldemo som äger PON Active Padelcenter i Veddige tillsammans med sin bror Olle.

Det höga trycket gjorde att det startades upp många nya hallar under året runtom i landet. Bland annat i Göteborg rapporteras det om att flera hallar kan behöva sänka sina avgifter rejält för att locka folk. Petter Neldemo ser att gränsen för antal hallar som kan vara lönsamma i Varberg antagligen är nådd men oroar sig inte så mycket.

– Det är inte så illa för oss nu. Det klart man tänker på det hela tiden och vi har utrymme för att sänka avgifterna, men jag kan inte säga att vi är oroliga. Det blir så när utbudet av något ökar.

Fulla hallar

Padelzone på Holmagärde startade upp för ungefär ett år sedan, vilket var strax efter den riktigt stora boomen. Trots att det inte längre är samma tryck som under pandemin är man nöjda med det första året och har fulla hallar även på vardagskvällarna.

Niclas Wilhelmsson är en av delägarna.

– Vi jobbar mycket med seriespel och sedan har vi företagsevent, kurser och personliga tränare, med mera. Sedan har vi satsat hårt på våra faciliteter och på att försöka få med både unga och äldre, säger han.

Medan man på flera håll i landet sett väldigt många nya hallar på kort tid ser det annorlunda ut i Varberg än så länge. Både Petter Neldemo och Niclas Wilhelmsson tror man närmar sig gränsen även här.

Långsiktigt tänk

– I Varberg är det ganska mättat, säger Niclas Wilhelmsson.

Han menar att man behöver tänka långsiktigt.

– Det finns en bra förening i Varbergs Padelklubb som gjort ett jättebra jobb. Många tror att det bara är att starta upp en hall och så är det guld och gröna skogar.

Bernt Eklund driver både Padel View Factory och är delägare i Optimized Padel Center. Hans upplevelser av hur det ser ut i deras hallar går i linje med de övriga aktörerna. Nu är han spänd på att se hur det blir till sommaren.

– De första åren gick det jättebra på sommaren, men förra året var det riktigt dåligt. Det blir intressant att se hur det blir nu men jag tror i alla fall inte det blir lika dåligt som i fjol. Då var man lite orolig ända in på tidiga hösten innan det vände, säger han.

LÄS OCKSÅ: Guide: Här kan du spela padel i Varberg och Falkenberg

LÄS OCKSÅ: Padelboomen fortsätter och ser ut att vara här för att stanna

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här