Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Tredje anlagda branden på ett år på fabriken i Veddige

Den industrilokal på Syllingevägen i Veddige som eldhärjades i helgen har drabbats av anlagda bränder förut. Den här gången hoppas fastighetsägaren Martin Söderberg att polisen tar det på allvar.

Det är grått och tyst vid den gamla cementfabriken på Syllingevägen efter helgens kraftiga brand. Det enda som vittnar om dramatiken som utspelade sig här i lördags är några svarta sotmärken kring fönsterna och den tunga lukten av bränd plast.

Branden i helgen var den kraftigaste hittills men fastighetsägaren Martin Söderberg berättar att detta var den tredje anlagda branden på ett år vid fabriken. För några veckor sedan satte någon eld på en bil som stod utanför och i mars förra året brändes en madrass upp inne i fabriken.

– Då inträffade branden på dagtid och vittnen pekade ut två misstänkta personer. Ändå lades ärendet ner direkt, säger Martin Söderberg.

LÄS MER: Fullt utvecklad brand i industrilokal

Samlingsplats för ungdomar

Anders Wiss är lokalpolisområdeschef i Varberg. Han säger att han förstår frustrationen när en utredning läggs ner. Men att det inte alltid räcker med att det finns personer som pekas ut som misstänkta för att det ska leda utredningen vidare.

– För att en utredning ska fortlöpa måste vi ha tillräckligt mycket för att det ska kunna leda till åtal. Har vi inte det måste vi lägga ner utredningen, säger han.

Just bränder är dessutom extra svårlösta eftersom den tekniska bevisningen oftast brinner upp, säger Anders Wiss.

En granne som Hallands Nyheter pratar med och som vill vara anonym säger att fabriken har blivit ett populärt tillhåll för ungdomar på helgerna.

– Det har blivit en samlingsplats. De klottrar på fasaden och slår sönder rutor för att ta sig in i lokalen, säger hen.

Polisen satsar extra resurser

Enligt Anders Wiss har det varit mycket brott i Veddige den senaste tiden och därför har polisen satsat mycket resurser för att öka tryggheten.

– Vi har jobbat med både ökad närvaro i samhället men även satt in förebyggande åtgärder. Det har bland annat lett till att vi klarat upp en större härva av stölder där en person dömts och nu avtjänar sitt straff, säger han.

Martin Söderberg säger att han hoppas och tror att polisen tar den senaste branden på allvar den här gången.

– Det här drabbar hela samhället. Tänk om branden spridit sig till Eson Pac här på andra sidan gatan eller om det nästa gång brinner på ett ställe där det finns människor, säger han.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här