Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Tre män gripna misstänkta för dieselstöld

En lastbilschaufför blev väckt av en grupp mörkklädda personer som försökte stjäla diesel ur hans lastbil. Han ringde polisen och en stund senare greps tre män.

Händelsen inträffade i ett industriområde vid Ambjörntorp, nordost om Väröbacka, vid tretiden under natten mot torsdagen.

– Anmälaren vaknade av att tre mörkklädda män slangade diesel ur hans lastbil. Efter att männen blivit påkomna sprang de mot Veddige svets, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Chauffören uppgav att han därefter såg en silvrig skåpbil köra från platsen. När polisen kom till området fick de stopp på bilen och grep tre män, 24, 25 respektive 35 år gamla, misstänkta för stöld.

– Det stod även flera andra maskiner och lastbilar i området och det ser ut som att de har slangat från flera fordon, så det är fortfarande oklart hur mycket diesel fick med sig, säger Thomas Fuxborg.

Tidigare under natten hade polisen fått in en anmälan gällande dieselstöld i Halmstad.

– Vi hade en stöld en av halv timme tidigare i Halmstad och de kan ju hänga ihop, säger Thomas Fuxborg.

Den senaste tiden har det anmälts ett antal dieselstölder i länet och polisen utesluter inte att männen även kan ha koppling till dem.

– Vi får se om vi kan binda de här tre till andra dieselstölder i Halland. Det har varit en del stölder av ganska ansenligt värde de senaste veckorna, säger Thomas Fuxborg.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här