Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Åkulle Outdoor Resort består av tre sportintresserade generationer – Armbro, Broberg och Munther. 15 januari återöppnar de Åkulla friluftsgård i ny regi. Bild: MadeByCharlisdotter / Privat Pressbild
Åkulle Outdoor Resort består av tre sportintresserade generationer – Armbro, Broberg och Munther. 15 januari återöppnar de Åkulla friluftsgård i ny regi. Bild: MadeByCharlisdotter / Privat Pressbild

Tre generationer tar över Åkulla friluftsgård

Om en vecka återöppnar Åkulla friluftsgård i ny regi när familjeföretaget Åkulla Outdoor Resort tar över. ”Fantastiskt roligt, men lite overkligt”, säger Anna Munther.

Den 15 januari tar familjeföretaget Åkulla Outdoor Resort över driften av friluftsgården i Åkulla bokskogar. Mycket kommer att vara sig likt och gästerna kommer att känna igen sig, men en del förändringar kommer att göras.

– Innan drevs det mer som ett kafé men vi kommer att jobba mycket med olika paketlösningar där man bor, äter och har tillgång till olika typer av aktiviteter som bland annat vandring, skidåkning i samarbete med Skidalliansen, kanot, sup och yogaevents, säger Anna Munther, konferens- och aktivitetsansvarig.

”Inte värsta flashiga stället”

Åkulla Outdoor Resort består av tre generationer familjemedlemmar, alla från Varbergstrakten. Det är framför allt Anna Munther, brodern Per Broberg och svägerskan Elisabeth Broberg som kommer att jobba i verksamheten.

– Som de flesta varbergare har vi varit mycket här som barn med skolan och så. Det är ett så himla fint ställe med stora möjligheter, säger Anna Munther.

Men även om det finns stora möjligheter, och det till sommaren beräknas stå färdigt ett nytt hotell med 17 rum, vill hon vara tydlig med att platsen ska behålla sin karaktär även i ny regi.

– Vi vill inte att det ska bli värsta flashiga stället, utan det ska vara en skön atmosfär och man ska känna sig välkommen. Och vi kommer att ha lokalproducerad mat baserad på årstidens råvaror, säger hon.

Sportintresse över generationer

Alla i familjen är sportintresserad och fysisk aktivitet löper som en råd tråd genom generationerna. Anna Munther tar några exempel:

– Jag har jobbat med träning på olika sätt i hela mitt liv. Mamma startade Friskvågen där jag jobbade i några år. Och min bror har jobbat inom Svenska Fotbollförbundet, säger hon.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här