Trakasserande, objuden
partyförstörare åtalas

Den okände mannen trängde sig in på festen på Håsten. Beväpnad med en kökskniv trakasserade han sällskapet i lägenheten. Mannen skar bland annat av luggen på en kvinna. Nu åtalas den objudne gästen i Varbergs tingsrätt.

ANNONS
|

Mannen greps av polisen samma natt i mitten av juni. Efter att han trängt sig in i lägenheten och hotat festdeltagarna försvann mannen innan polisen hade hunnit svara på larmet från lägenheten.

Men medan polisen en stund senare tog upp anmälan från festdeltagarna stormade mannen in i lägenheten igen. Denna gång iklädd ett par boxhandskar. Polisen grep omedelbart den 40-årige göteborgaren och han anhölls senare även av åklagaren.

40-åringen ska ställas till svars för fyra olika misstänkta brott under rättegången - från hemfridsbrott till olaga hot och misshandel. Kvinnan som blev av med luggen kräver även skadestånd på sammanlagt 30 000 kronor.

ANNONS

40-åringen ska inte ha nöjt sig med att skära av håret utan han misstänks även för att ha dragit kniven över hennes arm och stuckit den i hennes hand. Dock utan blodvite.

Göteborgaren krävs även på 15 000 kronor i skadestånd av en annan festdeltagare.

Mannen erkänner hemfridsbrott, men nekar till alla andra anklagelser.

ANNONS