Trafikverket förbereder för tillfälliga järnvägsspår i centrum

För att kunna få tillgång till mer mark och få en säkrare arbetsplats så flyttar nu Trafikverket delar av järnvägsspåret i Varberg.

ANNONS
|

Fram till den 28 juni arbetar Trafikverket med att förbereda för de tillfälliga spår vid stationen i Varberg. Spåren ska användas av tågtrafiken under resten av byggtiden med dubbelspåret och tunneln. Arbetet sker på sträckan mellan stationen i centrum och området norr om den nya Getteröbron. Arbetet innebär en del helg - och nattarbete vid järnvägsområdet vid stationen och norrut.

– Vi flyttar spåren västerut mot hamnen. Det här gör vi för att vi behöver utrymme för att arbeta i en säker miljö när vi bygger tråg och betongtunnel. Det handlar också om att tågtrafiken ska fortsätta gå under tiden vi bygger, säger Katarina Yngvesson, kommunikatör på Trafikverket.

ANNONS

Under tiden som arbetet sker kommer tågtrafiken att rulla i nedsatt hastighet genom Varberg. Enligt Katarina Yngvesson ska detta inte påverka restiden. Men när arbetet med de tillfälliga spåren ska slutföras kommer all persontrafik stängas av under midsommarhelgen, närmare bestämt från den 21 juni till den 28 juni. Från och med den 23 juni inkluderar det även godstrafik.

– För oss är hela arbetet under de här veckorna med järnvägen en viktig milstolpe, säger Katarina Yngvesson.

Under maj kommer det att börja sprängas ovan jord igen vid stationsområdet.

– Vi spränger för betongtråget och sprängningarna kommer ske vid stationen och bussterminalen. Vi kommer att spärra av och börja använda oss av ljudsignaler inför sprängningarna igen, säger Katarina Yngvesson.

LÄS MER:På besök i Varbergstunneln

LÄS MER:Fler lastbilar när hamnen blir utan järnväg

ANNONS