Trafikkaoset vid Lassabackarondellen fortsätter ett tag till

En ny infart till handelsområdet vid Lassabacka i Varberg ska vara färdigställd i samma veva som ett populärt köpjippo. Även samtliga körfält till rondellen ska då öppnas upp. – Då ska det gå lite lättare att ta sig till Varberg norrifrån, säger Mathias Wärja, projektchef för Varbergstunneln.

ANNONS
LocationLassabacka||

Varbergaren Lennart Johansson tycker att trafiksituationen vid Lassabacka är ”riktigt bedrövlig.” Han vittnar om bilköer på 41:an som sträcker sig upp till Lindhovsrondellen.

– Jag trodde att det skulle lossna när bron var färdigbyggd, men det har bara blivit ännu värre med köer. Det är värst mellan 15 och 17, då kan det bli helt igenkorkat, säger han och fortsätter:

– Vad sysslar de med. Varför är det så rörigt?

Därför bildas det bilköer vid Lassabacka

Att det är mycket trafik i omlopp i Lassabackaområdet är ingen nyhet. Men sedan trafiken började rulla över nya Getteröbron har trafiksituationen blivit mer ansträngd. Ett körfält in i rondellen är nämligen avstängt på grund av att lastbilar som kommer från väg 41 riskerar att fastna i rondellen vid en skarp högersväng. Även en ny infart till handelsområdet, där bland annat Jysk och Elgiganten huserar, ska stå färdig innan trafiken kan passera smidigare.

ANNONS

Henrik Martinsson som äger fastigheterna i handelsområdet har varit delaktig i utformningen av infarten. Just nu byggs en separat vänsterfil för trafikanter som kommer från Getteröbron och som vill besöka handelsområdet. Från rondellen kommer shoppingsugna bilister att ha en ny högerfil att välja på. Fastighetsägaren fick dock ta slantar ur egen ficka för att få till lösningen.

– Det fanns inga pengar i budgeten för sena ändringar så vi gick in med ett bidrag, säger Henrik Martinsson.

Då ska trafiksituationen vid Lassabacka bli bättre

Trafikverket har tidigare berättat i HN att ombyggnationerna skulle ta runt två månader. Den senaste prognosen är att infarten till handelsområdet ska öppnas i samband till köpjippot – Black friday – den 27 november.

– Prognosen var först att arbetet skulle vara klart två månader från broinvigningen i slutet av augusti men ledningsarbeten har dragit ut på tiden, säger Henrik Martinsson.

LÄS MER: Nya Getteröbron har öppnat möjlighet till ny lösning för Lassabacka

ANNONS