Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trött Varbergsbo åtalas

En 21-årig man åtalas för vårdslöshet i trafik sedan han ska ha somnat bakom ratten och kört in i mitträcket på E 6.

En augustidag förra året var den 21-årige Varbergsbon på väg från Varberg till Halmstad för att lämna tillbaka bilen som han hade lånat av en familjemedlem. Det var första dagen efter semestern och mannen hade jobbat från sju på morgonen till fyra på eftermiddagen.

Vid 17-tiden, när mannen befann sig på E 6 i höjd med norra infarten till Halmstad, körde han in i mittvajern. En sträcka på cirka hundra meter av vajern mejades ned innan bilen stannade.

När polis kom till platsen uppgav mannen att han hade känt sig lite trött och att han sedan hade slumrat till. 21-åringen skadade en fot och fick en fläskläpp, men han blev inte mera skadad än att han kunde jobba dagen efter.

I senare polisförhör har mannen berättat att han hade jobbat hela dagen. Någonstans på vägen mellan Falkenberg och Halmstad hade han känt trötthet och gäspat. Han kommer inte ihåg att han körde av vägen utan han vaknade upp sittandes i bilen. Krockkudden hade löst ut och det kom rök från bilen. I polisförhör minns han inte längre att han sagt till polis på olycksplatsen att han hade slumrat till.

21-åringen åtalas nu för vårdslöshet i trafik då han har kört bil i uttröttat tillstånd, somnat till och orsakat en trafikolycka.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här