Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Räddningstjänsten larmades om en mindre gränsbrand söder om Väröbacka under fredagsförmiddagen. Bild: ADAM IHSE / TT
Arkivbild. Räddningstjänsten larmades om en mindre gränsbrand söder om Väröbacka under fredagsförmiddagen. Bild: ADAM IHSE / TT

Torrt i marken – resurser läggs på gräsbränder

Det är torrt ute i markerna och en riktigt varm midsommar lär inte göra det bättre. Vid larm om gräsbränder skickar räddningstjänsten ut ordentligt med resurser, på förmiddagen ryckte de ut till Årnäshalvön.

Strax innan klockan 10 på fredagen larmades räddningstjänsten om en gräsbrand nära ett bostadsområde på Årnäshalvön söder om Väröbacka. Det brann i ett terrängområde på omkring 20 kvadratmeter och elden började ta sig i ett par träd.

– Det har varit ett rådigt ingripande från allmänheten som släckt med vattenkannor. Vi ska släcka det sista och sedan kontrollera, säger Patrik Sönnerstedt som är inre befäl på räddningstjänsten.

Eftersom det är så torrt sparar man inte på krutet när det kommer larm om gräsbränder berättar Patrik Sönnerstedt.

– Vi larmar på ordentligt när det är så torrt och går in resursstarkt så får vi hellre vända om det inte behövs, säger han.

Under midsommarafton kommer temperaturen i Halland närma sig 30 grader. SMHI har inte utfärdat några varningar men enligt MSB finns det en måttlig brandrisk och uppmanar därför till försiktighet om man grillar utomhus.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här