Toppolitikerna vill ge upp bygget av Tenaljterrassen vid Varbergs fästning

Idén om Tenaljterrassen har nått vägs ände. Det tycker kommunledningen. Nu vill den lägga ner hela projektet. Fästningsbadets toaletter får byggas någon annanstans.

ANNONS
|

Tenaljterrassen och Fästningsbadet har hela tiden gått hand i hand – men medan Fästningsbadet efter många turer till slut faktiskt stod färdigt i augusti 2018 har Tenaljterrassen ännu inte blivit byggd.

Statliga myndigheter mot kommunen

I augusti rapporterade HN om hamn- och gatuförvaltningens problem att få igenom bygget hos Statens Fastighetsverk (som förvaltar fästningen) och Riksantikvarieämbetet. Under sensommaren och den tidiga hösten har dialogen mellan kommunen och dessa statliga instanser fortsatt, utan att man kommit framåt i processen. Inte heller det senaste förslaget fick gehör.

”Lägg ner det”

Kommunstyrelsens arbetsutskott – där kommunalråden och några politiker till sitter – känner till problemen och där drar man nu öronen åt sig.

ANNONS

– Vi har pratat om detta i budgetberedningen och vi har bett hamn- och gatunämnden att komma till kommunstyrelsens arbetsutskotts möte på tisdag. Vårt budskap kommer vara "lägg ner det". Men vi i KSAU kan inte bestämma det utan det är en fråga som ägs av kommunfullmäktige. Men vi inser att kommunen aldrig kommer få ett ja från Statens Fastighetsverk, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunalråd och ordförande i såväl KSAU som kommunstyrelsen.

Jana Nilsson (S) på samma linje

– Själva Tenaljterrassen verkar vara väldigt svår att komma fram med. Vi kan inte hålla på och stångas och stångas hur länge som helst. Nu finns ju Fästningsbadet, vi måste fram med en lösning, säger oppositionsrådet Jana Nilsson (S).

Kommunledningen ger dock inte upp idén om en toalett i anslutning till Fästningsbadet. En tänkbar placering för en sådan kunde enligt Stenkil möjligen vara pirens fot.

LÄS MER:Försenade Tenaljterrassen har stött på patrull

LÄS MER:Dyrt och efterlängtat bad klart

LÄS MER:Toa vid bad på plats 2020

ANNONS