Tonåringar såg till att brand inte spreds

En balkong började vid lunchtid att brinna. Två tonåringar som var i lägenheten upptäckte branden och påbörjade släckningsarbete.

ANNONS
|

Vid strax efter lunch på torsdagen åkte polis, ambulans och både räddningstjänsten i Varberg och Väröbacka deltidsbrandkår ut på ett stort larm om en brand i ett tvåplans flerfamiljshus.

Det visade sig vara en mindre brand som hade brutit ut på balkongen till en lägenhet på Kullers väg. Två tonåringar som befann sig i lägenheten upptäckte branden och påbörjade släckningsarbetet med hjälp av grannens vattenslang.

– Hade inte de upptäckt branden kunde det ha gått mycket illa, säger Karl Rune Andersson, insatsledare på Räddningstjänsten i Varberg.

När Räddningstjänsten kom till platsen var branden nästan släckt och brandmännen påbörjade eftersläckningsarbete. De fick ta bort en del av träpanelen på balkongen för att säkra att branden inte hade spridit sig innanför väggarna.

ANNONS

Vad som orsakade branden eller hur den uppstod vet inte räddningstjänsten i nuläget. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

ANNONS