Tomtförsäljning klubbades efter att misstag rättats till

Nu är det klart – 21 arrendetomter i Apelviken erbjuds för friköp. Beslutet kunde klubbas av politikerna i kommunfullmäktige efter en miss i värderingen av tomterna hade rättats till.

ANNONS
LocationApelviken||

Som HN tidigare berättat tänker kommunen erbjuda arrendatorerna till 21 stugtomter i Apelviken att friköpa sina tomter. Försäljningserbjudandet gäller fram till sommaren och om samtliga tomter säljs innebär det en intäkt på 30 miljoner kronor till kommunkassan.

Men när tomterna skulle värderas inför försäljningen gick det grus i maskineriet. En av stugägarna upptäckte att tre av tomterna hade fått en annorlunda värdering jämfört med de övriga.

Bakgrunden var ett misstag hos den firma som anlitats för att värdera tomterna inför försäljningen. Firman hade missat att räkna av ett schablonmässigt belopp för att kompensera för det faktum att det rör sig om att försäljningen riktar sig mot tomternas arrendatorer och att detta innebär ett lägre värde än om tomterna bjudits in på den öppna marknaden.

ANNONS

Men felet har nu korrigerats i värderingen och prislappen för de tre aktuella tomterna sänks från 1,3 miljoner kronor till drygt 1 miljon kronor.

Missen korrigerades genom ett särskilt yrkande i kommunfullmäktige från kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M).

– Det här är ett sådant misstag som kan begås och det är bra att det upptäcktes och nu har rättats till, kommenterar hon.

ANNONS