Tomtepromenaden i Åkulla 2019.
Tomtepromenaden i Åkulla 2019. Bild: Lena Lyxell

Tomtepromenaden i Åkulla ställs in

För första gången på 34 år ställs det populära julevenemanget i Åkulla in.

ANNONS
|

Tomtepromenaden i Åkulla, som arrangeras av Rolfstorps GIF, ställs i år in på grund av situationen kring coronapandemin. Promenaden lockar varje år varbergare som åker för att ta en promenad, köpa lotter, träffa tomten och grilla korv. Det här blir första gången på 34 år som det populära julevenemanget, som vanligtvis hålls den tredje advent, ställs in.

– Det är tråkigt för tomtepromenaden är ju en institution. Jag tror att det är många varbergare som har varit här och promenerat. Det har gått i generation det här, de som var barn för 30 år sedan tar i dag med sina barn för att träffa en tomte, säger Ingvar Andersson, ordförande för Rolfstorps GIF.

ANNONS

Under 2019 deltog 950 personer i promenaden men besöksrekordet ligger på 2 200 personer. Arrangemanget är en viktig inkomstkälla för Rolfstorps GIF.

– I och med detta så vet vi att det blir minus i resultaträkningen. Men det ska inte behöva påverka så mycket eftersom vi har lyckats bygga upp ett eget bra kapital. Vi kommer inte dra ner på någon verksamhet eller höja några avgifter. Men det såklart, det får inte fortsätta så här, säger Ingvar Andersson.

LÄS MER:Tomteparad i Åkulla för 34:e året

ANNONS