Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Osålt. Sex lägenheter står ännu tomma, men enligt Martin Birgerson från Mäklarhuset är det inget att oroa sig för.

Tomma lägenheter på Lorensberg

Trots bostadsbristen har sex lägenheter på Lorensberg fortfarande inte sålts. – Vi har ingen panik, säger Martin Birgerson, Mäklarhuset.

När Mäklarhuset skulle bygga husen på Lorensberg gjordes en undersökning bland dem som anmälde sitt intresse. Merparten av dem som svarade ville ha stora lägenheter och därför byggdes flest sådana.

– Många som kanske inom en tvåårsperiod hade planer på att sälja sitt hus och flytta till lägenhet tog chansen. Vi åt upp marknaden på bara några månader.

Fem av de osålda lägenheterna ligger i markplan och den sjätte på andra våningen. De är i storleksordningen hundra kvadratmeter plus.

Någon prissänkning för att öka intresset är inte aktuell i nuläget.

– Vi har sålt sex lägenheter efter sommaren och visar lägenheter nästan varje vecka. Två av de sex lägenheterna är dessutom reserverade.

Mäklarhuset fick förfrågan om att slå ihop två av lägenheterna för att skapa en läkarmottagning. Men detta nekades eftersom företaget vill behålla grundtanken att det ska vara bostäder.

Priserna är satta efter vilket läget är. Martin Birgerson berättar att i nybyggda hus är det lätt att intressenterna tittar efter vad de inte får istället för att de tänker på vad som passar dem bäst.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här