Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förberedelser. På lördag slår dörrarna upp för första gången för den nya loppisen i Veddige. Bild: Privat
Förberedelser. På lördag slår dörrarna upp för första gången för den nya loppisen i Veddige. Bild: Privat

Tom lokal fylls av loppis och melodikryss

Sedan Sko & sportteamet försvann har lokalen i Hemköpshuset länge stått tom. Nu blir det ändring på den saken när ett gäng ”loppisnördar” för in nytt liv.

Det handlar om fastigheten där Hemköp och pizzeria Bella Napoli ligger på Viskastigen i Veddige. Där har det sedan ett antal år tillbaka stått en tom lokal efter att Sko & sportteamet försvann från platsen. Nu tar ett gäng ”loppisnördar” över och hoppas på en levande mötesplats där loppis möter föreningsliv och melodikryssfika.

– Det har kommit nya fastighetsägare sedan november 2020 som är väldigt pigga på att satsa och vill att det ska vara levande och hända någonting där, så vi har fått ett väldigt bra erbjudande med låg hyra, säger Maggie Henningsson, en av eldsjälarna som initierat loppisen.

Tanken är att det förutom vanlig second hand-verksamhet även ska finnas möjlighet att som privatperson under två eller fyra veckor hyra en säljplats i form av ett bord där dina grejer säljs.

– Man prismärker och markerar sina saker själv, sedan säljs de som allt annat i butiken och du får den summan som vi har sålt av dina saker, förklarar Maggie Henningsson.

Överskottet från loppisen är tänkt att gå till olika föreningar och välgörande ändamål. Man har redan varit i kontakt med ett par föreningar och det finns fler i åtanke.

– Vi vill gärna samarbeta med djurskyddsföreningar och Varberg för liv till exempel och sponsra när det finns överskott. Tanken är också att föreningar ska kunna vara här och lämna information och värva medlemmar och att det ska vara ett ställe för föreningar att synas, säger Maggie Henningsson.

På lördagar är det också tanken att man ska kunna lösa Melodikrysset i P4 tillsammans.

– Vi vill gärna att generationer ska kunna umgås här över gränserna. Då fixar vi en enkel frukost med macka och termoskaffe och så kan man sitta i köket och lösa krysset tillsammans.

Vilka är ni som drar igång det här?

– Vi är ett gäng loppisnördar som gärna åker runt på loppisar eller går på bakluckeloppis själva. Vissa av oss som är med startade bakluckeloppisen här i Veddige för fyra år sen. Det har varit väldigt roligt.

Loppisen kommer med största sannolikhet att heta ”DUoJAGoVI” även om det i skrivande stund inte är hundra procent spikat ännu.

– Det namnet handlar om att vi gör det här tillsammans. Vi vill att alla ska känna sig involverade och att vi hjälper varandra, säger Maggie Henningsson.

Loppisen slår upp dörrarna för första gången lördagen 30 januari klockan 10-14.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här