Tintin bär kronan under Luciamorgon

SVT:s Luciamorgon sänds i år från Varbergs fästning och den som bär luciakronan är 15-åriga Tintin Mehrens. I tio år har hon sjungit i kören på Påskbergsskolan och drömmen är att få dela scen med Håkan Hellström.

ANNONS
|

Ur SVT:s Luciamorgon.

Hur var det att spela in programmet?

– Det var jätteroligt. Det var tråkigt att det redan var över efter två dagar för man hade väntat så länge. Det var väldigt nervöst dagarna innan för jag visste inte hur allt skulle gå till. Jag var nog rädd att det skulle gå dåligt i sången och att det var så många som tittade. Vi fick ta om min låt en gång för det rann ner stearin i huvudet och jag kunde inte koncentrera mig på sången då. Hela huvudet var fullt med stearin när vi var klara och jag kunde inte få av mig kronan.

ANNONS

Läs också:Magiskt vacker Luciamorgon på fästningen

Vad har du fått för reaktioner efter inspelningen?

– Det har bara varit positivt. Det är många som vet att jag har sjungit länge och att det här betyder mycket för mig. Så alla har varit väldigt glada.

Hur kommer det kännas att se sig själv på tv?

– Det är ganska nervöst, för jag vet inte vad de har tagit med och hur det kommer se ut. Jag tror det kommer kännas konstigt, men det ska bli väldigt roligt att se hur resultatet blir. Jag ska se det hemma med familjen på morgonen och sen tillsammans med kören på dagen.

Vad var det svåraste under inspelningen?

– Det var nog att hålla humöret uppe. Vi filmade i två dagar och jag var där tolv timmar varje dag. Jag tror jag sov sju timmar under två dygn och på slutet av dagen blev man väldigt trött. Det var svårt att koncentrera sig hela tiden. Speciellt när de filmade och man skulle se glad ut samtidigt som det rann stearin i huvudet - det gjorde skitont.

Vad har du för drömmar med din sång?

ANNONS

– Jag vet inte riktigt, men min största dröm är att få spela med Håkan Hellström på Ullevi. Håkan är min största förebild, det är bara Håkan hela tiden. Hans texter är så äkta och han känns så jordnära. Men i övrigt tycker jag bara att det är jätteroligt med musik och vill fortsätta med det.

Till sist - hur fick du bort stearinet från håret?

– Kronan satt ju fast i håret så jag hade fyra personer som satt och plockade bort stearinet. Till slut lossnade den. Sedan fick jag koka upp vatten och doppa ner håret där i - då försvann all stearin.

ANNONS