Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Tidsutställning i skyltfönster ger tom butikslokal nytt liv

Att pynta lediga skyltfönster visade sig vara en uppskattad satsning. Nu skapas en utställning med temat Varbergs handel genom tiderna i en tom butikslokal på Drottninggatan.

En undersökning som Näringslivs- och destinationskontoret (Nod) gjorde bland företag i Varbergs stadskärna i höstas visade att det fanns en önskan om att skapa liv i tomma butikslokaler i centrum. För att tillmötesgå den så valde Nod att smycka ett antal skyltfönster inför jul.

– Det har kommit mycket positiv respons från handlare, företag och privatpersoner så därför ville vi göra en fortsättning och så blev denna lokal ledig, säger Carolina Arvidsson, projektkoordinator på Nod.

LÄS MER: Nod smyckar ut skyltfönster i juletid

Tema: Varbergs handel genom tiderna

Nod har tillsammans med flera samarbetspartners skapat en utställning i Nilson Shoes gamla lokal som visar hur handeln i Varberg har sett ut genom tiderna och hur den kan komma att se ut i framtiden. I det första skyltfönstret finns föremål från sekelskiftet. Det nästkommande visar 50-, 60- och 70-talet, det tredje fokuserar på nutiden och det fjärde på framtiden.

Intresse för tomma lokaler

De tomma butikslokalerna som julskyltades kommer inte att smyckas på nytt. Flera av dem har fått nya hyresgäster och enligt Elisabeth Welzenbach, som bland annat jobbar med lokalguiden som hjälper fastighetsägare att förmedla lokaler, så finns det ett intresse för centrum.

– Det har försvunnit ganska många lokaler på sistone och det är ju väldigt roligt. Jag tar bort fler än jag lägger till nya så det är positivt, säger hon.

Planen är att den nya skyltfönstersatsningen ska finnas kvar till april.

– Skulle det bli uthyrt här så kan vi ta med delar av detta till en annan lokal, säger Elisabeth Welzenbach.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här