Eliassons båtvarv försattes i konkurs förra veckan. Konkursförvaltaren Anders Lundberg berättar nu att det är kort om tid för att hitta någon som vill och kan ta över företaget.
Eliassons båtvarv försattes i konkurs förra veckan. Konkursförvaltaren Anders Lundberg berättar nu att det är kort om tid för att hitta någon som vill och kan ta över företaget. Bild: Annika Karlbom

Tiden är knapp om Eliassons båtvarv ska finnas kvar

Förra veckan försattes Eliassons båtvarv i konkurs. Anders Lundberg, konkursförvaltare, hade då goda förhoppningar om att sälja verksamheten vidare. Nu visar det sig att tiden är knapp.

ANNONS
LocationVarberg|
|

– Det finns ett tidsproblem. Fastighetsägaren säger att jag måste lämna lokalen ganska fort. Om jag inte är ute inom en månad så måste jag betala hyra och det vill jag inte, säger Anders Lundberg.

LÄS MER:Eliassons båtvarv på Getterön är begärt i konkurs

Detta innebär att han nu bara har några veckor på sig att hitta någon som vill ta över verksamheten och driva den vidare. Lundberg bekräftar också att det finns flera intressenter.

– När det gäller överlåtelse av bolaget så skickade jag ut ett underlag i tisdags och väntar nu på reaktioner. Har fått en del, men kommer att får mer inom kort, säger Anders Lundberg.

ANNONS

För tidigt att säga något om varför

Orsaken till konkursen är fortsatt oklar.

– Det är en utredningsfråga. Det kommer inte att framgå förrän vid förvaltarberättelsen som ska vara klar 6 månader efter konkursen, säger Lundberg.

Hur stora bolagets skulder är är inte helt fastställt än. Det kommer att framgå vid konkursbouppteckningen som ska var klar den 1 december.

Många har sina båtar på förvaring hos firman

Fortsatt är det många båtägare som har sina båtar på vinterförvaring som hör av sig till konkursförvaltaren. Ingen har dock bett att få hämta sin båt ännu.

Vad händer med båtarna om det inte blir någon överlåtelse?

– Om jag inte lyckas sälja så blir båtarna en sak mellan fastighetsägaren och båtägarna, säger Anders Lundberg.

Fastighetsägare är Getterön Stenfastigheter. Tidningen har sökt dem för en kommentar.

ANNONS