Terese Torkelssons dotter blev vittne till yxmannen på PS

Dottern Natalie Dragstedt ringde uppskakad och chockad efter att ha sett yxmannen på PS.
– Jag hörde på henne att hon var väldigt rädd, säger Terese Torkelsson.

ANNONS
|

Efter tandläkarbesöket på torsdagsförmiddagen såg Terese Torkelsson att hon hade fyra missade samtal från dottern Natalie Dragstedt. När hon ringde upp var det en mycket skärrad dotter som svarade.

– Hon var jätterädd. Hon berättade att det gick en farlig man ute på skolan och att han hade slängt knivar och en yxa på marken. Hon hade sett honom bakifrån när han gick från skolgården, säger Terese Torkelsson.

Hennes dotter har autism och går på gymnasiesärskolan på Peder Skrivares. Natalie och hennes klasskamrater hade precis anlänt till skolans område i en buss när de fick syn på den maskerade man som gick in på PS med en yxa.

ANNONS

När du pratade med Natalie, förstod du med en gång vad det var som hände?

– Ja det gjorde jag. Jag blev väldigt orolig såklart och jag hörde på henne att hon var väldigt rädd. Jag skrev med en gång till hennes elevassistent och fick svaret att ”vi tar hand om henne”.

Terese Torkelsson berättar att Natalie och hennes klasskompisar fördes in i en av skolans verkstadslokaler där lärarna låste dörrarna för att hindra obehöriga att komma in.

– De gick in i verkstaden och låste in sig. Natalie blev väldigt ledsen när de kom in där, det var kanske då som chocken började släppa.

Hon vet inte hur länge Natalie befann sig inne i verkstaden men fick besked om att elevassistenten skulle köra hem Natalie och några av de andra eleverna. När hennes dotter till slut kom hem till bostaden i Bua så var hon märkbart påverkad.

– Hon var sig inte lik. Hon gick in på toaletten och låste in sig där ett tag och senare på dagen sa hon att ”jag kan inte släppa det här”.

Under fredagen var skolan stängd men tanken att Natalie och hennes klass ska tillbaka på måndag.

ANNONS

Känner du dig trygg med att låta henne gå tillbaka till skolan?

– Det är skönt att mannen är gripen och jag önskar att allt går tillbaka till det vanliga igen. Jag hoppas bara att hon får den trygghet hon behöver men hon har väldigt bra lärare på särskolan så jag tror att det kommer gå bra. Blir det för mycket på henne på måndag så får jag komma och hämta henne.

Hur ser du på det som inträffat, är du förvånad över att det händer?

– Man har ju hört att det hänt liknande saker på andra skolor men man trodde liksom inte att det kunde hända här. Men nu vet man ju att sådant här kan ske överallt.

ANNONS