Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ted Kristiansson stoppade tjuven som brutit sig in i hans lägenhet.

Ted vaknade av inbrott – sprang ikapp tjuven

Vid midnatt vaknade Ted Kristiansson av att någon gjorde inbrott i hans lägenhet. Han lyckades springa ikapp honom och hålla fast honom tills polisen kom. – Först när jag kom fram såg jag att han hade en kniv, säger Ted Kristiansson.

Det var runt midnatt natten till onsdag som Ted Kristiansson i Varberg väcktes av sin sambo. Hon hade märkt att någon rörde sig utanför sovrummet, där också deras lille son låg och sov.
– Jag såg en pannlampa som rörde sig och gick ut. Då sprang han ut till sin cykel, som jag såg var fullpackad med våra saker, klockor, plånböcker och datorer, säger Ted Kristiansson till HN på onsdagskvällen.

Ted Kristiansson ropade efter mannen och sprang efter.
– Efter ungefär 50 meter fick jag tag i honom och dunkade ned honom i asfalten. Han gjorde inte direkt något motstånd, han slog sig nog en del.

Men det kunde ha blivit farligt.
– Han hade en stor kniv som han tagit hos oss. Den såg jag precis när jag kom fram. Men jag lyckades slå bort den, säger Ted Kristiansson.

Han höll fast tjuven och fick hjälp av en granne att larma polisen.
– Sedan ville mannen få flytta sig från asfalten till gräset, och dumt nog gick jag med på det. Då hann han hälla i sig en massa tabletter som han hade på sig.

Tabletterna var dock inte stulna hemma hos Ted Kristiansson. Inbrottstjuven greps därefter av polisen och fördes till sjukhus för vård.
– Polisen tyckte det var bra att jag gjort deras jobb enklare, det är tydligen sällan inbrottstjuvar tas på bar gärning.

Trots den omskakande upplevelsen är Ted Kristiansson lugn när HN pratar med honom.
– När jag vaknade blev jag först chockad, men när man har små barn hemma så smäller det liksom till i en. Nu tycker jag att det känns lugnt, men min sambo tycker att det är jobbigt.

Tjuven hade tagit sig in i lägenheten, som ligger på bottenplan, via en altandörr. Och nu hoppas de på lugna nätter.
– Vi har utrustat oss med fler lås nu, säger Ted Kristiansson.

På torsdagen hölls häktningsförhandlingar i Varbergs tingsrätt där inbrottstjuven, i 25-årsåldern, häktades misstänkt för grov stöld och olaga hot. Åtal ska väckas senast den 14 september.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här