Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Tareq Taylor hyllar krogkunderna

– Regeringen är ett trögt skit. Det är bara en som räddat oss och det är allmänheten, sade kändiskocken och krögaren Tareq Taylor när han gästade Varbergs krögarförenings höstmöte.

Krögarföreningen inbjöd sina medlemmar till veckomöten under hela våren för att informera och diskutera kring vilka regler och restriktioner som gällde.

– Om man jämför med april-maj och början av juni så har sommaren varit mycket bättre än förväntat. Tack vare att många semestrat hemma i år, konstaterar föreningens ordförande Ulrika Lagergren.

– Vi försöker hitta sätt att överleva och vill ju verkligen vara med och begränsa den här smittspridningen. Det viktigaste är att folk ska känna sig trygga på restaurangerna.

Kritiserar regeringen

Efter en bra sommar har smittspridningen hastigt och mindre lustigt tagit fart igen.Ett trettiotal krögare hade samlats till höstmötet för att bland annat lyssna till Tareq Taylor.

Han är en av tre krogprofiler som startat rörelsen ”Tillsammans ur krisen”. Tareq berättade lite om hur rörelsen uppstod, vad man gjort, samt vilken respons man fått eller inte fått. Framför allt är han oerhört kritisk till regeringens åtgärder när det gäller att hjälpa restaurangerna.

– Vår bransch är något helt annat i dag än för 15-20 år sedan. Men regeringen har tyvärr inte hängt med. Deras krispaket funkar inte för oss utan är helt anpassat efter industrin som sysselsätter 300 000 människor. Medan vi år mer än dubbelt så många inom vår bransch.

Allt urholkades på en gång

– Jag har en jätteliten krog i Malmö med tio bord. Den är mitt hjärta och hela mitt liv. Plötsligt var det helt tomt där. På två veckor urholkades allt på en gång och jag visste inte hur jag skulle hantera det.

Hans restaurang klarade sig. Den går runt men han tjänar inga pengar på den utan på annat han jobbar med.

– Vi i kustbandet har klarat oss ganska bra. Men jag vill inte se mina kollegor i inlandet gå under. De som har satsat allt de har på sina ställen.

Hårdare restriktioner

Taylor tror att pandemin kommer att hänga kvar något år till och att man får vara beredd på hårdare restriktioner. Men han ser ändå ett ljus i mörkret.

– Det finns bara en som kan rädda oss och det är allmänheten. I dag finns inte så många ställen att vara på eller att träffas. Men man går inte till krogen om man inte tycker att det har ett högt värde och det tycker jag är fint.

– Det gäller att hitta nya vägar och kunder. Ur allt detta hemska tycker jag att restaurangen har fått en helt annan plats i folkets hjärta och det är otroligt spännande att se, menar Tareq Taylor.

LÄS MER: Varbergs restauranger tvingas ta till nygamla anställningsformer

LÄS MER: Krögarna vill ha avgiftslättnader från kommunen

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här