Tablettätande tjuv döms till fängelse

När inbrottstjuven i 25-årsåldern blev hejdad stoppade han i sig en påse med tabletter. Nu har han fått sin dom av Varbergs Tingsrätt.

ANNONS
|

Det var vid midnatt den 30 augusti som ett par och deras ettårige son fick besök av en tjuv när de låg och sov. Kvinnan hörde hur någon rörde sig utanför sovrummet och väckte sin sambo.

LÄS ÄVEN:Ted vaknade av inbrott – sprang ikapp tjuven

Sambon sprang då efter tjuven och fick ner honom på marken. En granne som hört allting kom förbi och hjälpte till. De såg då hur det bland stöldgodset av klockor, dator, plånböcker och ryggsäck även fanns en stor kniv som tjuven höll i handen. När de slagit bort den tog tjuven upp en påse benzo som han snabbt hällde i sig. Han greps och fördes till sjukhus.

ANNONS

Mannen, som är i 25-årsåldern, döms nu till 9 månaders fängelse för grov stöld, olaga hot och ringa narkotikabrott. Han blev villkorligt frigiven för ett annat brott i oktober 2016. Den villkorligt medgivna friheten förverkas nu eftersom han begick ett nytt brott under prövotiden. Han kommer att vara häktad fram till dess att domen vinner laga kraft.

ANNONS