Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/7

Tält och vakter på akuten i Varberg

Akuten i Varberg har nu vidtagit flera åtgärder för att minimera risken att patienter och personal inne på sjukhuset smittas med corona.

Under fredagskvällen sattes ett tält upp utanför akuten. Där ska patienterna som vill in på akuten få en första bedömning innan de släpps vidare in på sjukhuset. Tältet är tänkt att vara i bruk från klockan 14 på lördagen.

Ingången till akuten bevakas av ordningsvakter. Dessa hejdar besökarna utanför ingången och kontaktar sedan personal inne på akuten. Medicinsk personal gör sedan en första bedömning av patienten utomhus.

När tältet tas i bruk är tanken att samtliga patienter oavsett symptom ska genomgå en första undersökning inne i tältet innan de släpps vidare in i sjukhuset. Ingen provtagning för corona kommer att ske i tältet, utan all sådan provtagning sker på infektionskliniken i Halmstad.

Harriet Larsson, tillförordnad verksamhetschef på akuten i Varberg, förklarar att patienter med misstänkt corona kommer att hållas separerade från den övriga verksamheten på akuten.

– Är det misstänkt Corona så tas patienten in på ett rum som har direktkontakt med parkeringen så att man inte kontaminerar vår sluss, väntrum och insidan av akutmottagningen.

Tanken är att tältet där patienterna bedöms i ett första skede ska vara bemannat dygnet runt. Dock kommer det under den innevarande helgen vara obemannat nattetid.

– Teamet kommer att bestå av en läkare, en sjuksköterska och en undersköterska, säger Harriet Larsson.

Harriet Larsson understryker att man vid sjukdomssymptom i ett första skede ska gå efter de instruktioner som är givna för allmänheten, det vill säga kontakta 1177 och följa de instruktioner som ges där.

LÄS MER: Nio nya coronafall i Halland under fredagen

LÄS MER: Företag varslar om uppsägningar i spåren av corona

LÄS MER: Sjukhusanställd ville bli testad men nekades

LÄS MER: Misstänkta fall av corona testas i paviljonger

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här