Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/9

Sveriges första chakraträdgård finns i Germundstorp

Annika Larsson är en andligt sökande trädgårdsmästare som bestämt sig för att förena sina båda intressen i en chakraträdgård nära Kungsäter.

På vägen mellan Gunnarsjö och Kungsäter ligger Germundstorp. En träskylt skvallrar om att massage och meditation erbjuds. En slingrig skogsväg leder fram till en av de udda attraktioner som finns i området kring Kungsjölederna, en trädgård som skapats med inspiration av det hinduistiska chakrasystemet. Mitt i trädgården tronar en glaskupol, ett växthus med många vinklar. Och runt omkring ligger trädgården som delats in i tydliga sektioner med hjälp av växternas färger och grusgångar.

– Tanken är att man ska kunna komma hit och meditera, eller bara vila i ett av trädgårdsrummen, säger Annika.

Chakraträdgården är inte riktigt färdig ännu. I vart och ett av trädgårdens sju rum ska det finnas en pergola med en hängmatta där man kan sova över. Annikas man snickrar på pergolan i rummet som representerar halschakrat.

– Egentligen blir väl trädgården aldrig färdig, skrattar Annika. Det är det som är så spännande, en trädgård är i ständig förändring.

Men till hösten hoppas Annika att verksamheten ska komma igång.

– Jag har kontakt med flera fina personer som jag hoppas ska fylla trädgården med verksamhet, det kan handla om trumkvällar, yoga eller helgkurser där man får chans att umgås med sig själv, kanske prova på att måla och sjunga.

Någon exakt ritning för verksamheten i trädgården har inte Annika egentligen. Hon är öppen för förslag och samarbeten. Själva trädgården har hon däremot ritat och planerat exakt enligt chakrasystemet.

– Jag har valt tåliga växter i rätt färg.

I det första rummet, som representerar första chakrat är växterna röda. I det andra En fjäril har slagit sig ner i navelchakrats gula solhattar.

– Här, i det fjärde rummet har jag velat skapa mer rymd. Jag vill att det ska representera ett öppet hjärta, säger Annika.

Ett café, med rawfood ska finnas i anslutningen till trädgården. Det är Annika helt säker på.

– Resten handlar om tillit till att människor ska komma hit och bli lika förälskade i platsen som jag.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fakta: Besöksmål

Charkraträdgården är ett av besöksmålen i anslutning till Kungsjölederna.

Den 8/8, mellan 10.00 och 13.00, har Annika Larsson öppet hus i sin chakraträdgård.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här