Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Svårbevisad misshandel upp i rätten

En man sparkade sin gravida flickvän, det menar i alla fall åklagaren. Men både offer och förövare nekar i förhör till att misshandeln ska ha skett.

I morgon börjar rättegången mot en yngre man som står åtalad för grov misshandel mot sin gravida flickvän.
Det var i början av april som en flicka i 15-årsåldern blev hämtad av ambulans i Varbergs kommun. Flickan hittades av en kvinna som ringde in larmet. Flickan var gravid och sade att hon blivit sparkad i både mage och ansikte av en man. Det framkom ganska snabbt att den man hon åsyftade var hennes pojkvän, en man i 18-årsåldern som bor nära den plats ambulansen hämtade henne på. 


Mannen plockades in omgående av polis, som då också hittade en mindre mängd cannabis i hans jacka.
I ett första förhör med polisen sa flickan att hennes pojkvän hade slagit henne ofta, nästan varje gång de bråkade. Hon berättade att han hade kort stubin och att de under de senaste veckorna hade bråkat mycket om graviditeten. Flickan ville behålla barnet, men det ville inte mannen.


En månad senare låter det dock annorlunda. Flickan ringer till polisen och ber om att få ändra sin historia. Nu säger hon att hon hittade på allt som hade hänt dagen då ambulansen kom och hämtade henne. Skadorna hade hon åsamkat sig genom att slå sig själv med stenar. Anledningen var att hon blivit arg på pojkvännen som ville avsluta deras förhållande. Hon nekar inte till att de hade bråkat den dagen, men det som i tidigare förhör var sparkar mot magen var nu en lätt touch i skämtsamt syfte. 
I det senare förhöret säger hon också att hon genomfört en abort och att pojkvännen var närvarande vid ingreppet. Det ska också ha varit enda gången de båda träffats sedan den där dagen i början av april. 


Mannen har hela tiden nekat till alla anklagelser och menar att han aldrig slagit sin flickvän. Enligt honom var hon oskadd när de båda skildes åt under den dagen, han säger också att han ska ha avslutat förhållandet vid samma tidpunkt. Han säger också att flickan flera gånger ringt sin mamma efter att de bråkat och sagt att hon blivit slagen, men att det ska ha varit lögner. 


Bland bevisningen finns mängder av sms som mannen skickat till flickan kort efter att de delat på sig den där dagen. Bland annat skriver han "Jag hoppas mina ben var borta innan jag slog dig" och "Jag hoppas att du inte ska hata mig". 
Bråket i april skedde hemma hos en av mannens kompisar som också han var hemma tillsammans med sin bror. De båda uppger i förhör att de inte uppfattat något bråk. 
Utöver grov misshandel åtalas mannen också för ringa narkotikabrott, något han också nekar till.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här