Tänk så fel det kan bli utan bokstaven r - och så roligt. Dag-Otto och föreställningen ”Sjung å hoppalång” lockade både ung och gammal till många skratt i Nöjeshallen i går eftermiddag.
Tänk så fel det kan bli utan bokstaven r - och så roligt. Dag-Otto och föreställningen ”Sjung å hoppalång” lockade både ung och gammal till många skratt i Nöjeshallen i går eftermiddag.

Succé för ’’bevbäaen’’ Dag-Otto i Nöjeshallen

Familjeföreställningen ”Sjung å hoppalång” med bevbäaen Dag-Otto gjorde succé i Nöjeshallen. Främst förstås bland barnen men föräldrar och andra vuxna hade en underhållande timma de också.

ANNONS
|

Dag-Otto är ju brevbäraren som inte kan säga bokstaven r och det kan i bland leda till lustiga situationer. När barnen skulle gissa yrke var svaret frisör vilket de också unisont ropade; frisör.

– Fis ö?, undrade Dag-Otto till barnens förtjusning.

– Nej, frisör, skrek barnen.

– Ja, men det sa jag ju, fisö!

Och så fortsatte timman varvat med sång och musik och ett starkt engagemang från Dag-Otto (Jojje Jönsson) och hans orkester ”Jönssons orkester”. Den består av bröderna Anders och Mikael Jönsson från Mörrum samt Matilda Jönsson, Jojje Jönssons hustru.

Föreställningen har i grunden ett viktigt budskap nämligen hur viktigt det är att vara vän. Det återkom flera gånger under föreställningen.

ANNONS

– Om man vill ha en vän måste man också vara en vän själv, eller hur?, sa Dag-Otto.

–  Jaaa..!, fick han till svar.

Dag-Otto och hans kollegor fick stort gensvar från publiken, ett gott betyg enligt buskiskungen Krister Classon som var på plats för att se föreställningen.

– Det var en jättebra föreställning, ungarna var med hela tiden, berömde han. Barn är inte sätt lätta att underhålla en hel timma med det lyckades de med och sedan är det ju ett viktigt tema.

Föreställningen i Nöjeshallen var den första i Halland och den sista i raden av fjorton där de tidigare framförts i Småland, Skåne och Blekinge.

– Det har gått långt över förväntan och varit fruktansvärt roligt, sa Dag-Otto. Nu ska vi utvärdera den här höstens föreställningar för att se om det kanske kan bli ytterligare fler längre fram.

Publikunderlaget har varit bra, runt 270 i Nöjeshallen, men det räcker inte riktigt till för att det ska bära sig ekonomiskt.

ANNONS