Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stulen taxibil funnen - gärningsmän söks med hundar

Polisen söker efter två personer som ska ha överfallit en taxichaufför under natten till lördagen och sedan försvunnit med bilen. Efter att ha synts till på olika ställen runt om Varberg under dagen hittades taxibilen slutligen vid klockan tre, övergiven, men det finns ännu inga spår av de misstänkta gärningsmännen.

Taxichauffören fick en beställd körning till en adress norr om Varberg vid halv fyratiden under natten mot lördagen. Vid ankomst ska två män slitit chauffören ur sitt säte och sedan försvunnit med bilen.

Chauffören ska i samband med händelsen blivit av med sin mobiltelefon och fick söka hjälp i området för att kunna larma polisen. Enligt polisens uppgifter ska chauffören börjat blöda och en ambulans kallades till platsen men det är oklart hur allvarliga skador personen fick.

Vid åttatiden på lördagsmorgonen var varken taxibilen eller männen är funna.

– Vi har en beställare som beställt taxin men sedan får vi se om den personen kan vara gärningsmannen och en vän till honom. Vi söker beställaren men har inte fått tag på varken honom, taxibilen eller de här männen, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Någon timme senare ska en annan taxichaufför ha fått syn på bilen.

– Det var en chaufför som hade sett bilen i Veddige norr om Varberg men sedan tappade han bort den, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Polisen skickade flera patruller men bilen syntes inte till.

– Vi hade en spaningsinsats i området Väröbacka-Veddige men tyvärr har vi inte hittat taxibilen.

Händelsen rubriceras som grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Jakten på bilen fick slutligen ett stopp strax efter klockan tre på lördagseftermiddagen, efter att ett vittne i Veddige slagit larm till polisen om en misstänkt parkerad taxibil.

– Men ingen person var kvar på platsen, säger Christer Fuxborg.

Taxibilen, som misstänks vara den som blev stulen under natten, ska nu undergå en teknisk undersökning där man bland annat söker efter dna-spår.

Polisen har också en hundpatrull på platsen.

– Förhoppningsvis kan hunden hitta något spår efter gärningsmännen, säger Fuxborg, och fortsätter:

– Annars är vi glada att bilen inte längre är ute på vägarna och kan ställa till mer bekymmer.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här