Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/20

Stuga på Getterön till rekordpris

En sommarstuga på Getterön ligger ute till försäljning för nära 7,5 miljoner kronor. Priset kan komma att höjas då budgivningen ännu inte har startat.

Nathalie Persson, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Varberg, har haft ute huset på Västra Fårestensvägen sen i fredags. 
Första visningen var redan i helgen och det var tre sällskap där och tittade. 
– Stugan är i enkelt skick och standard. Det är fullt möjligt att ha det som ett sommarhus om man gillar det enkla och vill njuta av läget.
– Men för dem som har krav på boendet, oavsett om man ska ha det som sommar- eller permanentbostad, så behöver man se över byggnaden, berättar Nathalie Persson. 

Stugan ute på femte vik byggdes 1938 och är på 60 kvadratmeter. Det är utsikt över havet och naturreservatet. 
Den ägs av fyra medelålders syskon, ingen av dem bosatta i Varberg, som fått ta över den efter sina föräldrar.
– Stugan har varit deras smultronställe och de har kommit hit varje sommar.  
Den som har tänkt köpa får betala 7,45 miljoner kronor. Beräknat på utgångspriset landar kvadratmeterpriset på 124 166 kronor, vilket sannolikt är rekord i Varberg, enligt mäklare som HN varit i kontakt med. 

Värderingen av fastigheten är gjord efter statistik från tidigare försäljningar ute på Getterön.
En fastighet på samma gata såldes förra sommaren för dryga 7,1 miljoner kronor.
– Det huset låg inte på första raden mot havet. Nu är det ett läge närmast havet där du inte riskerar att få något hus framför. 
– Det var dels det som vi baserade värdet på, men sen är det också säljarnas förväntningar som tagits i beaktning, säger Nathalie Persson. 

En annan viktig sak för priset är att det planeras för en förändring i detaljplanen. I dag är byggrätten satt till 80 kvadratmeter. 
I det planarbete som pågår finns det förslag på att byggrätten ska kunna höjas väsentligt. 
Det skulle kunna bli möjligt att bygga ett nytt hus på 135 kvadratmeter. 
– Det öppnar upp för att Getterön kommer bli mer av ett område där människor bor permanent. Med den detaljplanen som gäller i dag har det mer varit ett fritidshusområde, säger Nathalie Persson. 

Av dem som visat intresse för objektet har en del räknat bort byggnaden på en gång och ser bara tomten och vad som är möjligt att bygga nytt. 
Nathalie Persson berättar att det är längre försäljningsprocesser på den här typen av fastigheter. 
Nu återstår att se vad marknaden är beredd att betala. 

 

Läs också reportaget om Varbgersfamiljen som har en ovanlig boendemiljö: Goda grannar: Bernt Sallén har bott 75 år på fästningen