Campus Varbergs logga
Campus Varbergs logga Bild: Rebecka Kvint

Studenter flockas till yrkeshögskolan

Till följd av coronapandemin och den osäkra ekonomiska situationen har fler än vanligt sökt sig till högskolorna. På Campus i Varberg har man nu lyckats fylla nästan alla platser på sina utbildningar när man skickat ut det sista antagningsbeskedet.

ANNONS
LocationVarberg||

– Ett vanligt år så brukar vi ha några tomma platser på våra utbildningar. Men i år har det varit ett väldigt söktryck och vissa platser som vi kämpat för att fylla andra år har blivit väldigt populära nu, säger Emma Tisell, enhetschef och rektor vid yrkeshögskolan.

Sammanlagt har Campus elva yrkeshögskoleutbildningar och tio av dessa har man helt fyllt. Sammanlagt blir det över 200 studenter. Den enda utbildningen man inte fyllt är logistikerutbildningen som många söker men få kommer in på.

– Många sökande i år är yngre än vanligt. Det kan vara för att de inte kan ta ett sabbatsår efter gymnasiet och resa runt på grund av corona, säger Emma Tisell.

ANNONS

Vissa utbildningar har i år blivit mer populära än vanligt.

– Mjukvaruutvecklare och järnvägsprojektör har varit mer populära och det är roligt för det är sådana utbildningar som marknaden skriker efter, säger Emma Tisell.

Men Emma Tisell vill inte ta ut nåt i förskott och poängterar att även om studenter tackat ja på det slutgiltiga beskedet så kan de ändå hoppa av senare.

– Men försiktigt hoppfulla kan man säga att vi är. Folk som studerar klarar sig bättre i arbetslivet så det är fint att man gör ett smart val, säger Emma Tisell.

ANNONS