Arkivbilder.
Arkivbilder.

Strid om husbilar går vidare

Både Varbergs flygklubb och byggnadsnämnden överklagar länsstyrelsens beslut om att underkänna det tidsbegränsade bygglovet för ställplatserna för husbilar vid Getteröns flygfält.

ANNONS
|

– Jag hoppas att vi kan samordna våra överklaganden, säger Tommy Carlsson, tidigare ordförande och aktiv i flygklubben.

Ärendet går nu vidare till mark- och miljödomstolen, som till att börja med ska ta ställning till om de överklagande parterna ska få längre tid på sig för att redovisa sina argument. Nämnden begär anstånd till den 12 september och flygklubben till den 25 september.

Tvisten gäller de 18 ställplatser som finns anslutning till parkeringen väster om hangaren. Under sommaren ger de ett välkommet tillskott i kassan för klubben.

Anläggningen uppfördes dock olovligt och därför krävde byggnadsnämnden att flygklubben sökte bygglov. Med hänvisning till att flygfältets framtid är osäker på Getterön är nämnden inte beredd att bevilja ett permanent bygglov. Istället beviljade nämnden ett tidsbegränsat bygglov.

ANNONS

Det överklagades av några fastighetsägare som bor i närheten och ärendet hamnade hos länsstyrelsen, som i juli underkände beslutet.

"Det finns inget i handlingarna som kan ge stöd för bedömningen att behovet av ställplatser för husbilar är tillfälligt", skriver länsstyrelsen.

– Vi har hamnat i ett moment 22. Jag tror inte att lagstiftaren har tänkt sig ett sådant här scenario, säger Tommy Carlsson.

ANNONS