Strandpromenadens belysning är igång

Nu är belysningen på Strandpromenaden vid Berggyltahallen igång. Varberg Energis egen speciallösning kan vara det som knäckt koden.

ANNONS
|

Belysningen längs Strandpromenaden mellan Ankaret och Kåsa invigdes i januari 2017 men efter bara några månader blev det problem vid den södra delen.

Olika typer av lösningar har testats genom åren men ingenting har fungerat i längden. Men nu ska saken vara fixad, och det med en hemmasnickrad lösning signerad Göran Frankeståhl och Jan-Inge Svensson på Varberg Energi.

– Det här är ett sista allvarligt försök. Fungerar det inte nu kommer det aldrig att fungera, säger Daniel Svensson, affärsområdeschef på Varberg Energi.

Strandpromenaden – aggressiv miljö

Lamporna var tillverkade av ett företag i Australien och specialanpassade för tuffa förhållanden.

– De har tagit ett jättestort ansvar och varit väldigt tillmötesgående. De har varit här och tittat och testat men kan inte förstå vad det är som inte fungerar. Det här är lampor som är testade tre meter ner i vatten. Men det är något slags fenomen utmed just Strandpromenaden i Varberg som gör det till en väldigt aggressiv miljö.

ANNONS

Lampor som prinsessan på ärten

När leverantören till slut gav upp testade Varberg Energi en speciallösning där nu ledningar och lampor är så omsorgsfullt omhändertagna det bara går, helt utan kontakt med vassa kanter och superväl isolerade. Lösningen har testats bitvis sedan i somras, och det gör att man nu känner sig trygg med att det här ska fungera.

– Ett tag var vi på väg att kasta in handduken men så hade vi den här egna idén vi ville testa. Och nu – äntligen! Det känns som att vi har vunnit ett maratonlopp, säger Daniel Svensson.

LÄS MER:Nytt hopp om en upplyst Strandpromenad

LÄS MER:Tätare lampor testas på Strandpromenaden

LÄS MER:Fortfarande mörkt på strandpromenaden

ANNONS