Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Stort intresse för nycirkus på kulturskolan

Bara ungefär hälften av de som söker sig till nycirkus på kulturskolan i Varberg får plats. I söndags uppträdde nycirkuselever tillsammans med danselever på Varbergs teater.

Strålkastarna bländar från scenen. Varbergs teaters scen står tom sånär som på två trapetser som väntar in Kulturskolans akrobatiska nycirkuselever. Det är generalrepetition och om några dagar ska teaterstolarna fyllas av föräldrar, syskon, fastrar, morbröder och allmänhet som vill ta del av danselevernas och nycirkuselevernas prestationer under terminen.

Poppis konstform

Magnus Bengtsson är nycirkuslärare och menar att intresset för konstformen stadigt ökar.

– Det finns 30 platser, och vi har en stor kö på omkring 30-40 personer, säger han.

Nycirkus har erbjudits på Kulturskolan i Varberg i två och ett halvt år, och Magnus Bengtsson säger att det var populärt redan från start.

– Det har vuxit fram mycket nycirkus de senaste 5-10 åren. Det har funnits cirkusskolor på somrarna och nycirkusgruppen Cirkus Cirkör har blivit större, lite sådana grejer spelar in, tror Magnus Bengtsson.

Svårt men roligt

En av de som hakat på trenden är 14-åriga Matilda Segerlid.

– Jag har alltid tyckt om cirkus. Jag gick gymnastik innan, och såg att det här skulle börja och då kändes det naturligt. Det är svårt, men det är också det som är roligt, säger hon.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här