Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Goda hjärtan. Vidhögeskolans elever har temadagar kring hur man behandlar varandra på ett bra sätt. Eleverna i klass 2B fick bland annat sy hjärtan. Ebba Gustafsson, 8 år, sydde ett gult hjärta.Bild: Annika Karlbom

Stort fokus på likabehandling

Att behandla varandra schyst är temat på Vidhögeskolan under två dagar. Eleverna gör samarbetsövningar, spelar snälla spel och syr hjärtan.

Alla skolor är skyldiga att arbeta mot diskriminering och kränkningar och ska ha en plan för likabehandling. Skolan har i år valt att ta ett rejält grepp kring frågorna under två temadagar i går och i dag.

– Det är jättebra, alla barn får vara med och diskutera vad som är rätt och fel. Vi jobbar aktivt med likabehandling de här dagarna, men jobbar med det annars också när det behövs, förklarar Elisabeth Andersson, lärare.

I går fick hennes elever i klass 2B sy hjärtan som de sedan satte upp i korridoren. Elin Eliasson, 9 år, tycker att temadagarna är bra.

– Det är viktigt att man är snäll mot varandra. Annars kanske man blir ledsen och så, säger hon.

Tvåorna fick sedan spela ett spel som går ut på att säga snälla saker om varandra och se en film där de efteråt diskuterade rätt och fel.

De äldre eleverna i sjuan till nian får bland annat se på film, göra samarbetsövningar, spela spel om vad som händer när någon blir mobbad och lyssna till föreläsningar med Edwins fond, Varberg Home of Peace samt två elever som varit i Auschwitz.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här