Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Storbrand i hus och ladugård

Håkesgård började brinna tidigt på söndagsmorgonen.

Det var vid sjutiden på morgonen som räddningstjänsten fick ett larm om en brand på Håkesgård i Stamnared utanför Varberg. Gården bedriver bed and breakfast, gårdsbutik, blomsterodling, öppen trädgård och kurser.

Enligt räddningstjänstens inre befäl, Johan Wallin, handlar det om en kringbyggd gård där ladugård och boningshus börjat brinna.

— Det är en ladugård som är övertänd och huset låg ganska nära. Boningshuset går inte att rädda, det brinner i taket så nu arbetar de med att tömma bottenplan, säger han och fortsätter:

— Vi fick ut de boende, tack och lov. Det var ett ganska hastigt förlopp på gården.

Enligt räddningsledaren Mikael Svensson har inga människor kommit till skada. Några fåglar på gården ska däremot gjort det.

LÄS MER: Räddningstjänsten berättar om insatsen

Mats Rydberg, inre befäl på räddningstjänsten, berättar att det inte befunnit sig några gäster på gårdens bed and breakfast.

— Vi har börjat skicka hem enheter, nu är vi bara fem på plats. En del av ladugården står kvar. Jag gissar att vi kommer vara kvar tolv timmar till för eftersläckning, sa han vid tolvtiden.

Även ambulans och polis tog sig till platsen på söndagsmorgonen.

— Vi var där men lämnade igen, eftersom det kommer ta timmar innan det är släckt. Vi kommer återvända om räddningstjänsten bedömer att det finns någon brottsmisstanke, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisregion Väst.

Håkesgård är en gammal bondgård med anor från 1600-talet. I dag används det till bed and breakfast och hit kommer många besökare för att njuta av trädgården och den lugna miljön. Håkesgård har bedrivits i fem år.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här