Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Stora planer för ny padelhall vid Holmagärde

Padelsporten har exploderat på senare år och om allt går som planerat får Varberg en ny modern hall efter årsskiftet. Trion bakom berättar nu om projektet.

Niclas Wilhelmsson har länge funderat på att öppna en padelhall i Varberg. Men timingen har inte varit rätt. Förra sommaren träffade han Tomas Olsson, som driver Padelzone i Kinna, och tillsammans bestämde de sig för att nu var det dags.

– Det är ett enormt tryck på padel i Varberg och övriga Sverige. Den här boomen har bara börjat. Jag tror att intresset kommer att fortsätta växa, säger Niclas Wilhelmsson.

Entusiasterna kan skaffa kontor i hallen

Hallen kommer att ligga på Holmagärde. Bygget har inte dragit igång ännu då alla bitar inte är helt spikade, men förhoppningen är att anläggningen ska stå klar i början av 2021.

Den nya anläggningen kommer att bestå av åtta banor (Sex inomhus och två utomhus.). Dessutom finns det möjlighet att hyra åtta kontorsplatser i anläggningen. Det kommer också att finnas café, sportshop och konferensmöjligheter för upp till 40 personer.

– Vi har tagit med det som är bra från hallen i Kinna och skalat bort det som inte fungerat så bra. Vi har tryckt mycket på att det ska vara en anläggning som ska vara skön att hänga i, säger Tomas Olsson.

En extra satsning har gjorts på ljuset. Ett vanligt problem för padelspelare är att de blir bländade. Så ska det inte bli här.

– Vi planerar även för en bra klimatanläggning. Det ska inte vara 30 grader när du spelar padel inomhus och vi har tagit i rejält vad gäller takhöjd, säger Tomas Olsson.

Ett ställe att umgås på

I sportshoppen kommer det finnas möjlighet att köpa rack och bollar, men även att hyra utrustning. Affären och caféet kommer att drivas av trion själva och det kommer att vara bemannat så mycket som möjligt.

– Det är jätteviktigt. Folk ska kunna sitta och ta en kopp kaffe före och efter de spelat. Konceptet blir detsamma som i Tomas hall i Kinna, säger Niclas Wilhelmsson.

Wilhelmsson och Olsson ser också stor potential vad gäller möjligheten till att arrangera företagsevent. De hoppas också kunna locka till sig turneringar.

– Vi tror att vi ska kunna arrangera ganska stora tävlingar som lockar mycket folk till Varberg, säger Tomas Olsson.

Västerport får också padelbanor

Redan nu i sommar har den som inte kan hålla sig tills hallen är byggd chans att prova på sporten. Wilhelmsson och hans partners kommer nämligen att anlägga två banor vid Hertiginnan Ingeborgs torg i Västerport.

– Vi är många som älskar att spela padel och att få möjligheten att spela här i hamnen under ett antal veckor, dessutom med havsutsikt blir både speciellt och unikt, säger Daniel Svedberg, som är en av Varbergs mest erfarna padeltränare och den tredje personen bakom den nya hallen.

Från och med i slutet på nästa vecka och fram till slutet på augusti så finns chansen att spela i hamnen.

LÄS MER: Prova-på torg byggs i Västerport

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här