Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stor snabbmatskedja till Varberg

Etableringen kommer ge mellan 40 och 50 jobb.

Hamburgerrestaurangen kommer vara placerad i det nya köpcentrum som ska ligga vid Lugnetrondellen och som byggs på gamla Kontrollhudars fastighetstomt. Hösten 2017 beräknas Max öppna i Varberg.
– Vi tycker att det är väldigt roligt att vi nu etablerar oss i Varberg. Vi har tittat på Varberg i flera år men inte hittat något bra läge förrän nu. Det är en relativt stor ort med mycket trafik som går förbi. När själva området kring Lugnetrondellen nu ska utvecklas, så har vi kunnat hänga med på det, säger Tony Jakobsson, bygg- och fastighetschef på Max.

Den nya etableringen kommer innebära mellan 40 och 50 arbetstillfällen, fördelat på heltidstjänster, deltidstjänster och extrapersonal.
– Det är jätteroligt, det betyder mycket för Varberg. Inte minst är den här typen av jobb viktig för ungdomar. Många unga börjar sina första jobb inom restaurang - och serviceyrken, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande.

Även på Arbetsförmedlingen i Varberg ser man möjligheter för unga att ta första steget in på arbetsmarknaden.
– I dag har vi en bra arbetsmarknad i norra Halland och Göteborgsområdet, men det behövs alltid ingångsjobb. Då är den här typen av jobb, där det oftast inte krävs någon form av utbildning, väldigt tacksamt, säger Tord Andersson, sektionschef på Arbetsförmedlingen Varberg.
Han menar också att den här typen av jobb kan passa bra för många som är inskrivna på Arbetsförmedlingen.
– De personerna kanske inte alltid matchar med de jobb som finns ute, som till exempel sjuksköterskor, lärare och ingenjörer och där blir det ett glapp. Den här typen av jobb minskar det glappet, säger Tord Andersson.

Sedan tidigare är det bestämt att även Biltema kommer att ligga i det nya köpcentrum vid Lugnetrondellen. Det företag som äger fastigheterna i området är Aspelin Ramm Fastigheter. Sammanlagt kommer Lugnetrondellen att omfatta 24 000 kvadratmeter butiksyta och beräknas vara klart under 2017.

Läs också:

Nytt handelscentrum vid Värnamovägen

Nytt köpcentrum ska heta Lugnetrondellen

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här