Stor räddningsinsats efter larm om brand i flerfamiljshus

Flera lägenheter skadades i en brand i ett flerfamiljshus i Bua på tisdagskvällen. En stor räddningsinsats fanns på plats för att bekämpa branden.

ANNONS
LocationBua||

– Det började brinna på baksidan i lägenheten på bottenvåningen. Vi försöker nu släcka från tre håll i fall det finns glöd kvar. Om någon skadats är oklart, säger Robert Korosec, räddningsledare till HN:s reporter på plats.

Det var vid 19.20-tiden på tisdagskvällen som larmet kom om en brand i ett flerfamiljshus på Rosenvägen i Bua. Enligt inringaren hade branden startat på en altan på markplan och spridit sig därifrån till balkongen ovanför och vidare upp i taket. Brandorsaken är fortfarande okänd.

Räddningstjänsten drog igång en stor insats och bekämpade branden med som mest tolv enheter. Enligt HN:s reporter på plats skadades fyra lägenheter rejält i branden, två på bottenplan och två på övervåningen.

ANNONS

Alla boende i huset ska ha hunnit ta sig ut och ingen ska ha kommit till skada i branden.

– Det ser ganska lugnt ut på platsen just nu. Vi har släckt ner och det är inga öppna lågor. Nu gör vi efterkontroller för att säkra att det inte sprider sig i konstruktionen på vinden, säger Peter Karlsborg, inre befäl på Räddningstjänsten Väst.

Enligt räddningstjänstens prognos kommer insatsen pågå fram till midnatt.

ANNONS